MAPS | ITEMS | MOBS | PRODUCE | OTHER |
RENEWAL > PRE | NAME(ID) | 892 - Rybarska kucharka: dil 2 (Rybarska kucharka: dil 2) |
class | misc | |
weigth | 1 | |
NPCbuy | 10 OC 12 | |
description | Kucharka plna super receptu na rybi tematiku.
Candat na masle Candat jakekoliv velikosti (idealni cca 60 cm) pul kostky masla sul, pepr, kmin Dobre ocisteneho candata (tzn. pokud mozno bez supin, vnitrnosti, ploutvi a hlavy) nakrajime na podkovicky (podle doby peceni 1 az 2 cm siroke). Na pekac nakrajime maslo. Podkovicky z candata osolime, mirne opeprime (peprit neni nutne) a pridame k maslu na pekac. Nasledne bohate posypeme kminem (bez kminu to neni ono). Peceme na 200 Celsiusu cca 30 min. Jako priloha je vhodny cerstvy chleb. Komu se nelibi podkovicky, muze si z candata udelat filatka apod.. Stika v kufru Stiku ocistime, narezeme pres hrbet na spaliky 4-6 cm siroke a silne nasolime a ponechame v chladu nejlepe 24 hodin. Pred vlastni pripravou je mozne spaliky oplachnout vodou. Na alobal polozime 1ks spaliku stiky vlozime do dutiny podkovy kousek uzeneho bucku, zbytky z liberaku, spekacku nebo salamu, kousek slaniny, kdo nerad slaninu muze vynechat, kolecko cibule, ctvrtku rajcete, ctvrtku na kousky nakrajene papriky. Nadivku o solime, opeprime, muzeme pridat cili papriku, dochutime korenim na grilovani, uzavreme alobalem a odkladame na pekac. Po zpracovani vsech spalicku dame pect na 45-60 minut do trouby na teplotu 230 stupnu. Podavame s pecenymi bramborami nebo chlebem. Jinak suche maso stiky zustava plne lahodne stavy s prichuti uzeneho masa a zeleninove nadivky. Bolen na kyselo od Mysku Chyceneho bolena vykuchame a stahneme z kuze, narezeme podkovy asi 1cm siroke ktere radne propereme, vysusime a pote dost nasolime.Vlozime do kameninove nadoby nebo do sklenice a dame na tri dny do chladna. Po trech dnech vyndame kousky z nadoby a opet p roplachneme.Pote si pripravime lak na nalozeni: ocet a voda 1:1 bobkovy list 3ks na litr nove koreni cely pepr mlety pepr sus.feferonku 1ks cukr 1malou lzicku cibule 3ks na kolecka To vse svarime asi 5 minut ponechame ve varu a nasledne nechame vychladnout. Ryby vkladame do kamen. nadoby nebo do sklenice a prokladame cibuli kterou jsme povarili. Muzeme prokladat i citronem pokrajenym na tenka kolecka. Nechame ulezet alespon 4dny, pak lak slejeme a z ryb odstranime jen velke kosti.Male se krasne rozlozi.Muzeme jeste dochutit peprem a soli. Promichame a mirne zalejeme olivovym olejem. Muzeme domichat tatarku smisenou pul na pul s majolkou a plnime do ma lych sklenicek. Pote vse rozdame kamaradum-Dobrou chut. Smazena parma na bylinnem pepri Vetsi parmu se zbavi supin a ploutvi. Pred vykuchanim rybu sparime. Kuze by mela popraskat a jit lehce stahnout. Toto je dulezita operace, ktera uvolni i cast podkozniho tuku. Kdo umi muze rybu vykostit. Filety ihned osolime. Pripadne k doodstraneni pach u potreme cesnekem resp. citronem. Rybu je vhodne nechat odlezet do druheho dne. Filety pred upravou posypeme (ve mnozstvi trochu vice nezli kdyz solime) bylinnym peprem (predchystana pomleta smes bylinek: saturejka, majoranka, yzop, bazalka, tymian, kmin vse v zarucenem pomeru). Bylinny pepr nelze nahradit peprem obycejnym a lze kou pit v prodejnach racionalni vyzivy (Produkt BIO-Pollau, Ekologicke hosp. Pavlovice). Pripravime si suroviny k obalovani v tomto slozeni: smes mouky psenicne a zitne, rozmichane vajicko, strouhanka. Filety v uvedenem poradi obalime a vlozime na rozpaleny tuk. Smazime dle velikosti filet. Podavame nejlepe s novymi bramborami, ozdobime petrzelkou. Zapijime cervenym vinem. Peceny uhor Potreby: 1 kg uhore, sul, pepr, 10 dkg Visanu, stava z jednoho citronu, strouhana zemle Priprava: Uhore stahneme, vycistime, nakrajime na kousky, osolime je a opeprime, dame do ploche panve a peceme v troube, polevajice je Visanem a citronovou stavou. Asi po 20 minutach posypeme kousky uhore strouhanou zemli a nechame je jeste nekolik minut peci, az je strouhana zemle zlatozluta. Pec |
|
Drop by | Cookie (0.09%) |
|
NPCsell | ||
script | NA |
Naposledy vygenerovano dne : Mon, 11 May 2020 07:29:18 +0200 (c) 2006-2011 jihrad, Nebiki & k3dT - vyrobeno pro Reborn server |